ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΑ

Το θερμό γαλβάνισμα γίνεται μέσα σε ένα μπάνιο λιωμένου ψευδαργύρου, η θερμοκρασία του οποίου ελέγχεται στις περισσότερες εργασίες ανάμεσα στους 440 °C με 460 °C (ο ψευδάργυρος έχει σημείο τήξης περίπου στους 419 °C).


Γαλβάνισμα

Η ανάλυση του μετάλλου μέσα στο μπάνιο πρέπει να συμμορφώνεται με τις Εθνικές αποφάσεις ή τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και είναι το λιγότερο 98,5% Zn. Η διαδικασία γαλβανίσματος προκαλεί τον σχηματισμό μιας επικάλυψης αποτελούμενης από στρώσεις ψευδαργύρου-σιδηρου που προκαλείται από την αντίδραση του ψευδαργύρου με τον σίδηρο μέσα στον χάλυβα. Όπως τα γαλβανισμένα εξαρτήματα αποσύρονται από τον λιωμένο ψευδάργυρο, μία επιπλέον στρώση μετάλλου με μία σύσταση παρόμοια με αυτή του ψευδαργύρου μέσα στο μπάνιο, παραμένει στην επιφάνεια. Ο χρόνος για τον οποίο η κατασκευή από χάλυβα βυθίζεται, εξαρτάται από το βάρος και από το πάχος των τμημάτων του χάλυβα.

Η διαδικασία του γαλβανίσματος είναι η εξής:

Εισαγωγή Το θερμό γαλβάνισμα είναι μία διαδικασία κατά την οποία τα συστατικά του χάλυβα ή του χυτοσιδήρου προστατεύονται από τη διάβρωση με μία επικάλυψη ψευδαργύρου που εφαρμόζεται από το βούτηγμά τους στο μπάνιο λιωμένου ψευδαργύρου. Καλά αποτελέσματα μπορεί να επιτευχθούν μόνο εάν συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα ληφθούν.
1. Το σχέδιο και η κατασκευή πρέπει να είναι κατάλληλα για γαλβάνισμα.
2. Για τα μέγιστα βάρη πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι απαιτήσεις μεταφοράς και χειρισμού κατά το γαλβάνισμα.
3. Κατάλληλα μέταλλα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν.
4. Θα πρέπει να προσεχθεί η κατάσταση της επιφάνειας του χάλυβα.
Παρόλο που οι γαλβανιστές έχουν μάθει να είναι εφευρετικοί και πολυμήχανοι στον χειρισμό δύσκολων σχημάτων και μηκών, οι πελάτες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα των έτοιμων αντικειμένων φροντίζοντας τα πράγματα που έχουν εκείνοι υπό τον έλεγχό τους. Ο πελάτης θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι η κατασκευή είναι κατάλληλη για γαλβάνισμα και δεν υπάρχουν μπογιές, σκουριά συγκόλλησης, πιτσιλιές χρώματος ή παρόμοιες βρωμιές στη δουλειά. Επίσης ο χάλυβας που στέλνεται για γαλβάνισμα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν γίνεται πιο καθαρός από λάδια ή γράσα.

before-galvanismaafter-galvanization
before-galvanization1after-galvanization1
Ελληνικα

Pin It on Pinterest

Μετάβαση στο περιεχόμενο